Domowy gulasz wieprzowy w słoiku – lepiej zanotuj ten przepis, bo lepszego nie znajdziesz. Obłędny smak

W każdym domu przygotowuje się gulasz, jest to klasyczne danie, które ma wiele fanów. Nic w tym dziwnego potrawa jest aromatyczna, sycąca i prosta w przygotowaniu.

Dziś mamy dla Ciebie przepis tego doskonale znanego dania w nowej wersji, będziesz zachwycony!
Mięso wykonane z tej receptury jest tak miękkie, że samo rozpada się w ustach.


Składniki

  • Wieprzowina – 1 kg
  • Sól- do smaku
  • Czarny pieprz (mielony) – 1 łyżeczka
  • Liść laurowy – 3 sztuki
  • Ziele angielskie – 6 ziarenek

Przygotowanie

Najpierw umyj słoiki i pokrywki i pozostaw je we wrzącej wodzie przez 5 minut. Następnie pokrój mięso na średniej wielkości kawałki.  Natrzyj solą i pieprzem.

Umieść mięso w słoikach tak ciasno, jak to możliwe. Dodaj liść laurowy i kilka groszków ziela angielskiego. Jeśli słoiki są małe, wystarczy pół liścia laurowego.

Słoiki przykryj folią i wstaw do piekarnika rozgrzanego na 170 stopni. Jak tylko zacznie się gotować, zmniejsz temperaturę do 110 stopni i gotuj przez 2 i pół godziny.

Słoiki odstaw do ostygnięcia w piekarniku na około pół godziny, po tym czasie możesz je bezpiecznie zakręcić pokrywkami. Domowy gulasz jest gotowy!

Ten gulasz wieprzowy będzie pyszny z każdym dodatkiem. Szczególnie lubię go z bulgurem – kruchą kaszą i dużą ilością surówki! Jeśli wybrałeś chudy kawałek mięsa, dodaj do dania trochę boczku. Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!