Odkąd piję ten napój imbirowy moja odporność wzrosła, nie mam problemów z cholesterolem i bólami stawów

Wiele z nas cierpi na rozmaite bóle w tym bóle pleców, mięśni czy stawów.

Często sięgamy po gotowe leki, zamiast skorzystać z pomocy matki natury, która daje nam np. Imbir – przyprawę, która wykorzystywana była w medycynie od wieków I może zdziałać cuda.

Badania wykazują, że korzeń imbiru ma właściwości medyczne, może być pomocny dla osób miewających przewlekłe bóle, zwyrodnienia lub reumatoidalne zapalenie stawów.

Roślinę tę wykorzystujemy najczęściej jako przyprawa do dań przez jej aromatyczny zapach, jednak poza piękną wonią ma też inne zastosowania. Imbir działa przeciwnowotworowo poprzez substancję w nim zawartą, która redukuje wzrost komórek nowotworowych, oraz łagodzi objawy przeziębienia I kaszlu.

Dodatkowo imbir wpływa korzystnie na krążenie krwi, zły poziom cholesterolu, podwyższone stężenie cukru tudzież zbawiennie na układ pokarmowy. Jest także doskonałym lekiem na nudności.

Przedstawiamy wam niezwykły przepis na ten uzdrawiający napój imbirowy:

Składniki:

  • 450 ml wody filtrowanej
  • 115 ml wody gazowanej
  • Kilka plastrów cytryny
  • Kilka kropli soku z limonki
  • 200 g obranego i pokrojonego imbiru
  • 225 g cukru

Sposób przygotowania:

Przefiltruj wodę i doprowadź ją do wrzenia, a następnie dodaj imbir i gotuj przez 5 minut. Po ugotowaniu odstaw miksturę na 20 minut, a następnie odcedź płyn, który przyda się w kolejnych krokach. W szklance rozpuść cukier w letniej wodzie i weź oddzielną miseczkę.

Do miseczki przełóż pół kubka imbiru wraz z 1/3 kubka przygotowanej wcześniej mikstury oraz dodaj pół szklanki wody gazowanej. Dokładnie wymieszaj.

Jeżeli chcesz, możesz dodać teraz trochę soku z limonki bądź miodu dla smaku, a następnie przelej napój do kubka I dodaj plasterek cytryny. Dla lepszego działania napoju spożywaj go codziennie.

Udostępnij ten post, a być może pomożesz innym, za co będą ci wdzięczni!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!