Imbir z cytryną
Imbir to wyjątkowa przyprawa, która sprawdza się zarówno w kuchni, jak i medycynie naturalnej.
Jego korzeń wykazuje szereg działań prozdrowotnych, w związku z czym warto stosować go w walce z przeziębieniami oraz profilaktycznie, w celu zapobiegania ich powstawaniu. Jak się okazuje, regularne spożywanie mikstury, której głównym składnikiem jest właśnie imbir, wspomaga proces odchudzania.
Jeżeli chcesz spalić nadmiar tkanki tłuszczowej i zgubić kilka zbędnych kilogramów to wykonaj miksturę według podanego przez nas przepisu. Regularne jej spożywanie pomoże Ci uzyskać wymarzoną figurę, a dodatkowo wzmocni Twój organizm.
Składniki:
- korzeń imbiru – 300-350 gramów,
- cytryna – 1 sztuka,
- miód – 150-200 gramów.
Przygotowanie:
Korzeń imbiru dokładnie oczyścić, a następnie drobno posiekać. Cytrynę dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usunąć z niej pestki. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa lub rozdrobnić blenderem.
Do powstałej papki dodać miód i wszystko dokładnie wymieszać.Przygotowaną mieszankę umieścić w szklanym pojemniku i przechowywać w lodówce.
Mieszankę imbiru z cytryną należy spożywać codziennie. Można dodawać łyżkę wyżej wspomnianej do herbaty lub jeść w przygotowanej postaci.
Powinno się pamiętać o zachowaniu ostrożności podczas przyjmowania imbiru. Nie zaleca się go osobom borykającym się z wrzodami żołądka oraz innymi, tego typu schorzeniami.
Comments