Imbir z cytryną

Imbir to wyjątkowa przyprawa, która sprawdza się zarówno w kuchni, jak i medycynie naturalnej.

Jego korzeń wykazuje szereg działań prozdrowotnych, w związku z czym warto stosować go w walce z przeziębieniami oraz profilaktycznie, w celu zapobiegania ich powstawaniu. Jak się okazuje, regularne spożywanie mikstury, której głównym składnikiem jest właśnie imbir, wspomaga proces odchudzania.

Jeżeli chcesz spalić nadmiar tkanki tłuszczowej i zgubić kilka zbędnych kilogramów to wykonaj miksturę według podanego przez nas przepisu. Regularne jej spożywanie pomoże Ci uzyskać wymarzoną figurę, a dodatkowo wzmocni Twój organizm.

Składniki:

  • korzeń imbiru – 300-350 gramów,
  • cytryna – 1 sztuka,
  • miód – 150-200 gramów.

Przygotowanie:

Korzeń imbiru dokładnie oczyścić, a następnie drobno posiekać. Cytrynę dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usunąć z niej pestki. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa lub rozdrobnić blenderem.

Do powstałej papki dodać miód i wszystko dokładnie wymieszać.Przygotowaną mieszankę umieścić w szklanym pojemniku i przechowywać w lodówce.

Mieszankę imbiru z cytryną należy spożywać codziennie. Można dodawać łyżkę wyżej wspomnianej do herbaty lub jeść w przygotowanej postaci.

Powinno się pamiętać o zachowaniu ostrożności podczas przyjmowania imbiru. Nie zaleca się go osobom borykającym się z wrzodami żołądka oraz innymi, tego typu schorzeniami.

Dodatkowo należy pamiętać o zdrowym odżywianiu i zwracaniu uwagi na kaloryczność spożywanych przez siebie posiłków.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!