Poznaj te kulinarne triki – przydają się w każdej kuchni. Dlatego każda gospodyni powinna je znać!

Sztuczki kulinarne przydają się w każdej kuchni. Dlatego każda gospodyni powinna je znać!

W Internecie możemy natknąć się na wiele porad życiowych, które mają być pomocne w oszczędzaniu pieniędzy, czasu i mają za zadanie ułatwić nam życie. Poniżej znajdziecie kilka najważniejszych i najlepszych pomocnych w każdej kuchni.

Lody bananowe

Zamroź banany pokrojone w plasterki, aby zrobić z nich niesamowicie pyszne lody o kremowej konsystencji.

Szybkie naleśniki

Wieczorem możesz przyrządzić ciasto na naleśniki i włożyć do szczelnej torebki. Rano wystarczy rozgrzać patelnie i usmażyć pyszne naleśniki. Rodzina będzie na pewno zadowolona!

Problem odkształceń przy cięciu nożem

Jeśli denerwują Cię odkształcenia na miękkich ciastach od cięcia nożem, świetnie sprawdzi się tu nić dentystyczna.

Brak czasu na codzienne gotowanie

Jeśli masz problem z codziennym gotowaniem, możesz przygotować większą ilość potraw i pozamykać je w szczelne pojemniki.

Mrożone kostki ziół

W pojemnik do zamrażania kostek lodu włóż ulubione posiekane zioła i zalej je masłem lub olejem roślinnym. W ten sposób możesz zaoszczędzić wiele czasu podczas przygotowywania zup i innych dań, mając pod ręką takie kostki.

Suszenie ziół

W suszeniu ziół można wykorzystać kuchenkę mikrofalową. Należy rozłożyć je na papierowym ręczniku i suszyć na średniej mocy w odstępach 20-sekundowych.

Obieranie jajek

Łyżka stołowa świetnie sprawdza się w obieraniu jajek ugotowanych na twardo. To proste i szybkie rozwiązanie.

Idealne jajko na miękko

Do wrzącej wody należy włożyć jajko wyciągnięte prosto z lodówki i gotować przez 6 minut. Następnie włożyć je do zimnej wody. Jajko będzie idealne!

Pieczony ziemniak o chrupiącej skórce

Jeśli marzą Ci się pieczone ziemniaki, pyszne jak w restauracji, musisz po ich obraniu i oczyszczeniu, zalać je wodą z dodatkiem soli i pozostawić na 7 minut. Następnie należy odlać wodę, posmarować olejem roślinnym i upiec. Prawda, że to proste?

Chrupiąca panierka

Jeśli uwielbiasz sznycle lub kotlety w chrupiącej panierce, koniecznie wypróbuj ten sposób. Wymieszaj zmielone krakersy z serem żółtym, a następnie obtocz kotlety i włóż je do lodówki na 15 minut. Następnie usmaż i ciesz się chrupiącą skórką!

Idealny sernik

Aby upiec idealny sernik, należy podczas pieczenia umieścić w piekarniku naczynie z gorącą wodą. Piec przez godzinę, a następnie przez kolejną godzinę pozostawić ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Pierogi w paski

To absolutny hit i jest w stanie zaskoczyć każdego! Ciasto trzeba podzielić na dwie części, a do jednej z nich dodać kakao.

Następnie rozwałkować oba ciasta na dwie warstwy. Ułożyć jedno na drugim i ponownie rozwałkować. Zwinąć w rolkę i pokroić na kawałki. Świetnym nadzieniem będą tu truskawki, wiśnie czy twaróg.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!