Pyszne dania dietetyczne dla szczupłej talii. Jem to, na co mam ochotę, i nie boję się przytyć. Nie potrzebuję ani grama oleju

Letnie upały dają się wszystkim we znaki. Wysokie temperatury mogą powodować brak apetytu i niechęć do ciężkich i tłustych potraw.

Oto przepis na pyszne kotlety z kapusty, które można przygotować na codzienny obiad i kolację. Świetnie nadają się dla każdego, kto próbuje się odchudzać i może je z dumą pokazać na plaży, ponieważ nie zawierają chleba ani mąki.

Oto składniki potrzebne do przygotowania kotletów

  • 600 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 200 g białej kapusty
  • 80 g twarogu
  • 1 jajko
  • Pół pęczka koperku
  • Pół łyżeczki czosnku w proszku
  • Pół łyżeczki chmielu sunela
  • Sól i mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

W dużej misce wymieszaj mięso z chmielem, solą i czosnkiem. Oczyść białą kapustę i dobrze ją osusz przed posiekaniem. W osobnej misce przygotuj zapiekanki z twarogu i połącz je z jajkiem. Wymieszać z mięsem. Dodaj posiekany koperek, kapustę i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.

Ułóż małe, dobrze uformowane kotlety na blasze do pieczenia, przykrywając ją papierem pergaminowym. Należy uważać, aby plastry nie były zbyt blisko siebie.

Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. W razie potrzeby możesz piec dłużej. Z podanych składników powinno wystarczyć klopsików dla 12 osób. Twarożek dodaje się po to, by były sycące i niskokaloryczne. Pozytywne właściwości zdrowotne kapusty sprawią, że poczujesz się lżej i poprawisz swój nastrój.

Smacznego!

Comments

Loading...