Oto przepis na napój na dobre trawienie. Piję codziennie i czuję się zdecydowanie lepiej

Cytryna ma bardzo wiele zastosowań – można jej używać sporządzania lemoniad, deserów, kremów, ciast jak również likierów.

Dzisiaj natomiast chcemy się podzielić mniej znanym przepisem na napój, który ułatwia trawienie. Canarino do włoski napój, doskonały do stosowania po obfitym posiłku czy większej imprezie – znakomicie łagodzi uczucie przejedzenia i ciężkości w żołądku.

To również świetny naturalny sposób na ból brzucha i nudności. W dodatku wystarczy tylko 10 minut, aby go przygotować!

Potrzebne składniki:

  • 500 ml wody
  • 1 cytryna
  • 1-2 liście laurowe
  • miód – do smaku

Wykonanie

Cytrynę dokładnie myjemy pod bieżącą i parzymy wrzątkiem, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw obieramy wierzchnią skórkę bez białej i gorzkiej części.

Obraną skórkę wrzucamy do wrzącej wody, dodajemy liście laurowe i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Wyłączamy palnik i pozostawiamy do dalszego zaparzenia kolejne 10 minut. Odcedzamy wywar, odstawiamy na jakiś czas do przestudzenia i słodzimy miodem.

Tak przyrządzony napój canarino należy pić po posiłku, regularnie stosowany sprawia, że można zapomnieć o problemach trawiennych.

Do napoju można dodać również goździki oraz świeży imbir. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis, a Twój żołądek będzie Ci naprawdę wdzięczny!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!