Unikaj tej ryby jak ognia. To czysta trucizna. Jest bardzo szkodliwa dla zdrowia.

Ludzie są coraz bardziej świadomi w kwestii zdrowego odżywiania, więc pewnie większość z was wie, że tłuste ryby powinno się spożywać co najmniej raz w tygodniu. Zawierają one dobroczynne kwasy Omega 3, Omega 6, białko oraz wiele witamin i składników mineralnych.

Bardzo popularną rybą jest panga.

Ryba często podawana dzieciom, ponieważ ma delikatny smak i nie posiada charakterystycznego i nieraz odpychającego zapachu ryby. Jest również bardzo tania.

Najnowsze badania ukazują jednak pangę w złym świetle, ponieważ może ona być bardzo szkodliwa dla zdrowia.

Nie jest to ryba morska, lecz słodkowodna. Żyje w rzekach Azji południowo-wschodniej. Ryba sprzedawana w sklepie pochodzi zazwyczaj z hodowli, a pangi są przetrzymywane w okropnych warunkach, często w błocie, więc nie nadają się do jedzenia.

Prócz tego jest karmiona odpadami i rozmnażana w niehumanitarny sposób jest obficie faszerowana hormonami oraz antybiotykami, aby jak najszybciej osiągała duże rozmiary.

Co ciekawe nie zawiera ona kwasów z grupy Omega oraz ważnych mikroelementów, które posiadają inne ryby. W sklepach znajduje się tylko ze względów ekonomicznych.

Jeśli chcesz zadbać o zdrowie swoje i swojej rodziny, wyeliminuj tą rybę z diety, ponieważ przynosi ona więcej szkód niż pożytków, a zawarte w niej metale ciężkie, chlorany i izomery znacznie obciążają organizm.

Nie powinno się jej podawać przede wszystkim dzieciom, którym może szczególnie zaszkodzić. Jeśli nie będzie popytu na pangę, być może jej produkcja się zmniejszy, a ryby będą hodowane w lepszych warunkach – warto mieć to na uwadze.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!