Jem te zapiekane naleśniki z twarogiem co drugi dzień – nawet gdy jestem na diecie.

Przyrządź te sycące naleśniki bez dodatku mąki!

Delikatne naleśniki z twarogiem sprawią, że wszyscy zjedzą je ze smakiem.

Potrzebne Ci składniki:

  • 6 jaj kurzych
  • 500 ml mleka
  • 5 łyżek skrobi
  • 300 g twarożku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • masło
  • cukier (według uznania)
  • 150 g śmietany

Naszym pierwszym krokiem będzie roztrzepanie 5 jaj widelcem lub trzepaczką i dodaj do nich cukier.

Należy stopniowo dodawać skrobię i całość wymieszać upewniając się, że w masie nie pozostały grudki. Do mieszaniny dodaj mleko i olej słonecznikowy.

Następnie należy posmarować patelnie masłem i rozlać na niej powstałą masę. Smaż naleśniki z obu stron do momentu, aż ich kolor będzie złoty.

Kiedy naleśniki będą gotowe, zabierz się za przygotowanie nadzienia:

Utrzyj twaróg z cukrem i 1 jajkiem. Rozprowadź masę twarogową na naleśnikach i zwiń je w rulon.

Następnie należy położyć zwinięte naleśniki na blaszce do pieczenia i posmarować je kwaśną śmietaną.

W piekarniku rozgrzanym do 180 stopni naleśniki należy piec przez około 10 minut.

Twoje danie jest gotowe do podania i spożycia! Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!