Dlaczego należy moczyć migdały w nocy, a rano je zjeść. Kilka powodów zdrowotnych dlaczego warto to robić.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe, białka i potas obecne w migdałach służą Twojemu sercu. Witamina E zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby serca, a magnez zapobiega atakowi serca. Migdały mają również zdolność uśmierzania stanów zapalnych, które mogłyby uszkodzić arterie.

  • Dodają energii

Najlepszym sposobem na podniesienie swojego poziomu energii jest codzienne jedzenie garści migdałów. Dzięki temu organizm produkuje więcej energii, a metabolizm przyspiesza – wszystko to za sprawą obecnych w migdałach manganu, miedzi i ryboflawiny.

  • Obniżają poziom cholesterolu

Dzięki zawartości witaminy E i wapnia migdały są jednym z najlepszych produktów o właściwościach obniżających poziom cholesterolu.

    • Dobrze wpływają na mózg

Comments

Loading...