Galaretka mleczna to chyba najlepszy sposób na zwiększenie wchłaniania żelatyny do organizmu. Zadba o nawilżenie więzadeł i chrząstki, by były one silne, pod warunkiem, że będzie spożywać ją przynajmniej przez 3 tygodnie z rzędu.
Składniki:
Przygotowanie:
Rozpuść żelatynę w zimnym mleku i pozostaw na godzinę. Podgrzej miksturę na gazie, ale nie doprowadzaj jej do wrzenia. Zdejmij z ognia, poczekaj aż ostygnie i spożyj.
Okłady z żelatyny sprawdzą się w zmniejszeniu natężenia bólu. To skuteczny i przyjemny sposób na ulgę w bólu stawów, a stosowany codziennie pozwoli na prawdziwe ukojenie.
Składniki:
Przygotowanie:
Zanurz kilkakrotnie bandaż w wodzie i dodaj żelatynę, maczając go w niej. Owiń bandażem bolący staw i ,,zwiąż go’’ metalową płytką. Pozostaw na około 20 minut.
Comments