Nie uwierzysz, możesz z niej zrobić niesamowicie smaczne i pyszne ciasteczka. Są tak pyszne, że zawsze robię je od razu z podwójnej dawki. Świetna kombinacja, której nikt nie może się oprzeć!
Umyte i wysuszone liście mięty włożyć do miski, przykryć cukrem. Mieszamy razem mikserem.
Dodaj jajka i zmiękczone masło. Ubij oba składniki blenderem.
Następnie mąkę przerabiamy proszkiem do pieczenia. Mieszamy również płatki czekoladowe.
Gdy mikstura będzie gotowa, natrzyj dłonie odrobiną oleju. Z masy formujemy małe herbatniki. Idealne są małe kulki, które możemy trochę bardziej wcisnąć na łóżko.
Kładziemy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Na wierzchu każdego biszkoptu dekorujemy pozostawionymi przez nas kroplami czekolady. Piec w nagrzanym piekarniku.
Piec w 180°C przez około 15 minut.
Comments