Ta rolka to nowy hit w mojej kuchni. Jest banalnie prosta, przygotujesz ją w 10 min. Znika ze stołu w mig.

Przepyszna przekąska, która nada się nie tylko na imprezy ze znajomymi ale i na świąteczny stół. Jest banalnie prosta, a sam proces przygotowania zajmuje dosłownie 10 minut.

W równie szybkim tempie znika ze stołu, dlatego przygotuj od razu dwie porcje. Daję Ci moją gwarancję, że nie zostanie ani jeden kawałeczek.

Składniki:

  • 3 placki tortilli
  • 1 puszka ulubionej ryby (np. tuńczyk)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jajka na twardo
  • 100 g żółtego sera w kostce
  • majonez
  • koperek lub pietruszka

Przygotowanie:

Koperek/pietruszkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Oba składniki dodaj do majonezu.

Ser zetrzyj na grubych oczkach na tarce. Jajka ugnieć widelcem (lub również zetrzyj na tarce). Z ryby odlej płyn oraz rozdrobnij ją widelcem.

Przy gotuj pierwszy placek tortilli i wysmaruj go 1/3 ilości sosu z majonezu. Następnie ułóż na nim rozdrobnioną rybę. Połóż kolejny placek.

Na kolejnej warstwie ponownie nałóż sos oraz równomiernie rozłóż jajko. Nałóż kolejny placek tortilli, posmarowany resztą sosu. Posyp go startym serem.

Tak przygotowane placki zwiń ściśle w rulon oraz odłóż do lodówki na około 3 godziny.

Gotową tortillę pokrój w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Gotowe. SMACZNEGO!

852 total views, 11 views today

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!