Cytrynę pokroić wzdłuż i wykroić miąższ. Wokół pięty będziemy mieli dwa miejsca. Wykładamy siodła cienkimi plastrami boczku, dociskamy je na piętach i zakładamy na wierzch stare skarpetki. Używamy go również na noc podczas snu. Jeśli pięty są popękane, postępujemy w ten sam sposób, ale wcześniej staramy się wbić w szczeliny smalec.
Starożytni Słowianie używali boczku na obolałe zęby. Trzymaj kawałek białego i niegotowanego boczku między dziąsłami a policzkami na dotkniętej chorobą części. Substancje bekonowe działają uspokajająco na zęby, dziąsła i paradontozę.

Musimy pokroić boczek, abyśmy mogli owinąć chory staw. Kiedy to robimy, zawiązujemy boczek bandażem, aby plastry się nie zsuwały i pozostawiamy na całą noc. Zabieg powtarzamy w serii siedmiu nocy. Wtedy ból powinien ustąpić. Jeśli ból ma podłoże reumatyczne, zaleca się przed użyciem namoczyć boczek w oliwie lub occie przez co najmniej 6 godzin.
W drugiej metodzie zjada się tylko smalec, który należy wymieszać w równych proporcjach z prawdziwym miodem pszczelim i położyć na obolałe miejsce, które następnie przykrywamy folią spożywczą i bandażem. Podobnie jak w przypadku pierwszej metody, zabieg musi trwać co najmniej 7 kolejnych nocy.
Comments