Czosnek dokładnie siekamy i wsypujemy do miski, następnie kolejno dodajemy płynne składniki dokładnie mieszając. Przygotowany płyn przelewamy do słoika i pozostawiamy na noc. Następnego dnia płyn przecedzamy przez drobne sitko. Należy pamiętać, aby przechowywać syrop w chłodnym miejscu (najlepiej w lodówce).
W stanach chorobowych, pij jedną łyżkę stołową co kilka godzin, aż do zauważenia wyraźnej poprawy zdrowia. W profilaktyce jako wzmocnienie odporności stosuj raz dziennie 5 kropli (np. dodając do herbaty).
Czosnek – świetnie sprawdza się w zwalczaniu wirusów i bakterii. Pobudza układ odpornościowy. W jego ząbkach kryją się naturalne związki, które wykazują działanie 10-krotnie silniejsze niż penicylina.
Ocet jabłkowy – wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe. Za sprawą zawartych w nim enzymów i minerałów poprawia odporność, wpływa pozytywnie na samopoczucie, a także ogólny stan zdrowia.
Miód – posiada działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, dzięki temu łagodzi takie objawy jak kaszel czy ból gardła. To także prawdziwa skarbnica witamin, enzymów i minerałów. Zwalcza wolne rodniki działając jako przeciwutleniacz.
Comments