Piję codziennie i czuję się zdecydowanie lepiej – Oto przepis na napój na dobre trawienie.

Cytrynę dokładnie myjemy pod bieżącą i parzymy wrzątkiem, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw obieramy wierzchnią skórkę bez białej i gorzkiej części.

Obraną skórkę wrzucamy do wrzącej wody, dodajemy liście laurowe i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Wyłączamy palnik i pozostawiamy do dalszego zaparzenia kolejne 10 minut. Odcedzamy wywar, odstawiamy na jakiś czas do przestudzenia i słodzimy miodem.

Tak przyrządzony napój canarino należy pić po posiłku, regularnie stosowany sprawia, że można zapomnieć o problemach trawiennych.

Do napoju można dodać również goździki oraz świeży imbir. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis, a Twój żołądek będzie Ci naprawdę wdzięczny!

Czytaj dalej

Comments

Loading...