Chcesz bezbolesnego ciała, zdrowych płuc, mózgu, serca i zdrowych włosów: Postaw na ten napój.

Składniki:

  • pęczek koperku
  • woda
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cytryna
  • 1 imbir
  • 1 łyżka cynamonu

Przygotowanie:

Pokrój koperek na mniejsze kawałki. Włóż do garnka.

Wlej wodę, aby koperek był zanurzony i umieść go na kuchence. Gotuj przez 30 minut na umiarkowanym ogniu. Umyj kapustę pekińską i podziel ją na liście.

Pokrój je na mniejsze kawałki, włóż do blendera i zalej wodą. Mieszamy i dodajemy sok z jednej cytryny. Imbir oczyść, zetrzyj na tarce i wyciśnij jak najwięcej soku  przez sito.

Dodamy ją również do blendowanej kapusty pekińskiej. Na koniec dodać cynamon i przecedzony bulion koperkowy.

Wszystko dobrze wymieszaj i pij raz dziennie po posiłku. Dużo zdrowia!

Czytaj dalej

Comments

Loading...