Jedz 6 kawałków pieczonego czosnku i zobacz, co stanie się z ciałem w ciągu 24 godzin…

Czosnek jest silnym, naturalnym antybiotykiem. Nawet 24 godziny po spożyciu czosnku nadal aktywnie wpływa on na ciało! 

Zabijając pasożyty i pomagając pozbyć się toksyn, ten wyjątkowy produkt pomaga poprawić funkcjonowanie narządów wewnętrznych i pomaga leczyć nawet choroby przewlekłe.

jak jeść czosnek
© DepositPhotos

Dobrze jest jeść czosnek smażony na patelni lub pieczony w piekarniku. Przygotowany w ten sposób nie ma ostrego zapachu i smaku, ale zachowuje swoje właściwości lecznicze, całkowicie wchłaniane przez organizm.

Gotuj czosnek raz na 2-3 dni, a będziesz mile zaskoczony stanem swojego zdrowia! Czosnek znacznie obniży poziom cholesterolu we krwi, oczyści tętnice i pomoże pozbyć się problemów z ciśnieniem. Ten produkt jest polecany każdemu, kto ma problemy z żołądkiem i nadwagą, jest niezwykle przydatny w problemach z cukrzycą.

jak jeść czosnek
© DepositPhotos

Pieczony i prażony czosnek ma wysoką wartość odżywczą, rozwiązuje problem ciągłego zmęczenia i osłabionej odporności. Warto też zauważyć, że to warzywo pomoże również utracić zbędne kilogramy! Aby przyspieszyć metabolizm, należy jeść 6 ząbków przygotowanych w specjalny sposób co najmniej 1 raz na 2 dni.

CO SIĘ DZIEJE, GDY PIECZONY CZOSNEK DOSTAJE SIĘ DO ŻOŁĄDKA:

1 godzina
Gdy czosnek dostanie się do żołądka, ciało postrzega go jako zwykłe jedzenie.

2-4 godziny
Eliminuje wolne rodniki, walczy z komórkami nowotworowymi.

4-6 godzin
Niszczy złogi tłuszczowe, usuwa nadmiar płynu z organizmu.

jak jeść czosnek
© DepositPhotos

6-7 godzin
Niszczy szkodliwe bakterie obecne w organizmie.

8-10 godzin
Zapobiega utlenianiu komórek w organizmie.

jak jeść czosnek

10-24 godziny
Sprzyja głębokiemu oczyszczeniu całego ciała. Usuwa toksyny i wszystkie produkty odpadowe bakterii chorobotwórczych.Nawet 24 godziny po spożyciu tego biologicznie aktywnego produktu nadal działa!

Nie wahaj się więc dodawać czosnku do różnych potraw: pilaw ugotowany z nim będzie doskonały, pieczone mięso, dowolny gulasz warzywny.

Comments

Loading...