Koniecznie zapisz ten przepis: Mikstura z aloesem – najlepsza pomoc w walce z obolałymi stawami i reuamtyzmem

Aloe Vera jest dziś uprawiana w wielu gospodarstwach domowych. Powodem jest z pewnością fakt, że roślina ta nie tylko ładnie uzupełnia wnętrze, ale także jest bardzo zdrowa. Dorosła roślina może być używana do leczenia wielu problemów, a także problemów kosmetycznych.

Dziś przynoszę Wam przepis, który moim zdaniem jest absolutną jednostką – od bólu stawów, przez zmarszczki po wypadanie włosów, ten domowy środek jest po prostu cudowny.

Umieść liść Aloe Vera w wodzie

Niewiele osób wie, że zanim zaczniesz cokolwiek robić z Aloe Vera, musisz włożyć liść do wody na co najmniej 24 godziny . W tym czasie woda pochłania wszystkie toksyczne substancje, które dostały się do rośliny podczas wzrostu.

Roślina może wchłaniać toksyny z powietrza, dlatego jest tak dobroczynna we wnętrzu ​​i jednocześnie aktywuje jej potencjał leczniczy dla organizmu . Maksymalna . Ważne jest, aby zawsze zajmować się tylko dorosłą rośliną.

Przepis, który jest skarbem dla każdej rodziny

Ten przepis składa się tylko z dwóch składników, aloesu i oleju. Jednak jego zastosowanie jest na tyle wszechstronne, że na efektach skorzysta cała rodzina.

Do czego możesz go użyć?

  • Zwalczanie bolesnych obszarów zapalenia stawów i reumatyzmu
  • Na ból kości, stawów i mięśni
  • Pomaga w egzemie
  • Eliminuje skurcze
  • Fantastyczna pomoc przeciw zmarszczkom – odmładza, rewitalizuje i głęboko nawilża
  • Leczy paznokcie – przeciw łamliwości
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
  • Natychmiastowa pomoc przy ukąszeniach owadów
  • Przeciw wypadaniu włosów
  • Leczy oparzenia i rany na skórze

Jak to przygotować?

Liść Aloe Vera z dorosłej rośliny wkładamy do wody na 24 godziny. Woda zamienia parafię w bursztyn.

Wylewamy wodę i możemy pokroić liść. Wycinamy dolną część, a także usuwamy boki.

Pokrój liść i wybierz miąższ.

Wlej szklankę oliwy z oliwek do miski.

Dodaj miąższ i podgrzewaj na małym ogniu przez 30 minut .

Później odstawiamy na 12-24 godziny .

Następnie odcedź i wyciśnij miąższ.

Przechowaj w chłodnym miejscu.

Powodzenia!

2,498 total views, 1 views today

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!