Jak szybko schudnąć za pomocą diety barszczowej. Szczegółowa instrukcja oraz przepis

Dieta barszcz jest zaleca do zastosowania dla tych, którzy marzą o osiągnięciu celu, którym jest wymarzona sylwetka.

Dzięki niej można w szybki sposób pozbyć się znienawidzonych jak dotąd zbędnych oraz dodatkowych kilogramów. Oczywiście podstawowym składnikiem zgodnie z dosłowna nazwą jest burak. Warto wypróbować przepis na dietetyczną zupę.

Składniki:

  • olej słonecznikowy,
  • 1 łodyga selera,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka,
  • 1 marchewka,
  • 1 burak,
  • 1 cukinia,
  • około 3 pasty pomidorowe,
  • 14 szklanek przegotowanej wcześniej wody,
  • ulubiona zielenina do smaku,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

Najpierw należy umyć oraz obrać cebulę, buraki, marchewkę i seler. Wszystkie te warzywa trzeba pokroić w cieńsze plasterki, a potem zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.

Olej rozgrzać na patelni, na której następnie trzeba podsmażyć starte wcześniej warzywa. Kiedy będą one już lekko podsmażone to można wlać pastę pomidorową.

Umyć kapustę oraz cukinię. Te warzywa posiekać, a następnie wrzucić do garnka. Dodać do nich czarny pieprz. Całość zagotować.

Kiedy już ugotują się one, dorzucić jeszcze ugotowane warzywa na patelnię. Dorzucić wcześniejsze przygotowane oraz posiekane warzywa oraz czarny pieprz i sól. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ze sobą.

Dietetyczne menu z dodatkiem barszczu

W pierwszy dzień można jeść barszcz, jak również wszystkie owoce poza bananami. Przy okazji można pić herbatę albo kawę bez cukru, a także nieograniczoną ilość niegazowanej wody.

Kolejnego dnia zaleca się zjedzenie zupy oraz zielonych warzyw poza strączkowymi roślinami. Kolacja może składać się z 1 pieczonego ziemniaka wraz z olejem roślinnym.

Trzeciego dnia dopuszcza się zjedzenie zupy i dowolnych owoców wraz z warzywami poza ziemniakami.

Czwartego dnia powinno zjeść się owoce oraz warzywa. Tego dnia można wypić odrobinę niskotłuszczowego mleka.

Na piąty dzień poleca się zjedzenie przygotowanej zupy i gotowanej chudej wołowiny z dodatkiem pomidorów.

Szóstego dnia zaleca się  zjedzenie zupy oraz również ugotowanej chudej wołowiny z dodatkiem świeżych liściastych warzyw.

Ostatniego dnia można pozwolić sobie na barszcz, który będzie z ugotowanym ryżem i warzywami. Napojem tego dnia może być świeżo wyciśnięty sok z owoców.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!