Śniadanie – wypij szklankę wody z cytryną na pusty żołądek. Po około 30 minutach na śniadanie zjedz 200 ml jogurtu naturalnego (0% tłuszczu) zmieszanego z jedną łyżką otrębów owsianych i dwa ugotowane jajka. Po godzinie wypij kawę lub czarną herbatę bez cukru.
Obiad – przygotuj gulasz z jednej cukinii i rybę morską na parze (200 g)
Kolacja – sałatka z marchwi, selera i jabłka (250 g), doprawiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Zjedz ją z dwiema kromkami chleba pełnoziarnistego lub z otrębami owsianymi.
Śniadanie – wypij szklankę wody z dodatkiem cytryny na czczo. Po pół godzinie zjedz chudy twaróg (100 g) z koperkiem i połową papryki. Wypij do tego zieloną herbatę bez cukru.
Obiad – 250 g sałatki z tartej marchewki, selera i jabłka z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz 1 klops z piersi z indyka.
Kolacja – sałatka (200 g) składająca się z warzyw i zieleniny (np. liście sałaty, rukola, szpinak), twardy ser (20 g) i jedna kromka chleba pełnoziarnistego.
Aby zapobiec zaparciom i przyspieszyć metabolizm należy wypijać w trakcie takiej diety co najmniej 2 litry wody dziennie.
Comments