Następujące porady umożliwią szybkie przygotowanie doskonałej kiszonej kapusty. Kapusta tak przyrządzona przetrwa całą zimę aż do kolejnego sezonu.

Kapusta na zimę w słoikach. Bez użycia beczki i bez pleśni. To doskonały przepis dla każdego.

Gotowa kiszona kapusta ze sklepu może być dość kosztowna, więc warto zdecydować się na samodzielne przygotowanie w słoikach. Nie musisz używać beczki do kiszenia. To zadanie, które poradzi sobie każdy, nawet osoba mieszkająca w najmniejszym mieszkaniu w bloku. Smak kapusty jest wyśmienity, nie pleśnieje i stanowi świetny zapas w domowej spiżarni.

Przepis ten jest sprawdzony i niezawodny od lat. Kapusta w słoikach zachowa swój doskonały smak przez całą zimę. Przygotowanie kapusty w słoikach jest naprawdę proste.

Oto co trzeba zrobić:

  1. Poszatkować główkę kapusty i posolić,
  2. Nie dodawać innych przypraw,
  3. Pozostawić na 12 godzin.

Kolejnym etapem jest umieszczenie kapusty razem z wytworzonym sokiem w szklanych słoikach.

Z jednej główki kapusty można uzyskać nawet 4 słoiki.

Po zamknięciu słoików, należy umieścić je w głębokim garnku i pozostawić na około tydzień w ciepłym miejscu.

Ostatni krok to dokładne wytrzeć szklane słoiki i przechować je w spiżarni.

Tak przygotowana kapusta z pewnością nie zepsuje się ani nie spleśnieje.

Comments

Loading...