Najpotężniejsze śmiertelne choroby: Kilka silnych naturalnych antybiotyków, o których prawie zapomnieliśmy z powodu leków z apteki!

Natura dostarcza nam najsilniejszych lekarstw. Stosowali je już nasi przodkowie, ale dziś wiele z nich zostało zapomnianych, ponieważ w aptekach dysponujemy wygodnymi i szybkimi rozwiązaniami w postaci witamin, suplementów diety czy różnych roztworów i syropów.

Jednak prawda jest taka, że ​​nic nie może równać się z mocą naturalnych środków. Ponadto produkty te nie mają negatywnego wpływu na nasze zdrowie.

TYMIANEK

Nie tylko cudownie pachnie, ale ma też silne właściwości antybiotyczne. Starożytni Egipcjanie używali olejku z tymianku do balsamowania mumii. W krajach arabskich nadal używa się go do sporządzania wywaru zmieszanego z oliwą z oliwek, która służy do oczyszczania ran.

Zioło to uważane jest za jeden z najsilniejszych naturalnych antybiotyków, posiada znaczące działanie dezynfekujące i antyseptyczne. Niszczy grzyby, bakterie, a także pasożyty jelitowe, według niektórych badaczy bierze również udział w leczeniu Helicobacter pylori.

Jak go użyć

Dodaj 2 łyżeczki suszonego tymianku do 200 ml wrzącej wody i pozostaw na 5 minut. Pij dwa razy dziennie.

Napar możesz używać również do płukania gardła w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych.
Na zanieczyszczoną skórę i rany zapalne możesz również zastosować okłady z ekstraktu z tymianku lub naparu z tego właśnie zioła.

Czosnek – niezawodna broń na wirusy

W okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i inne choroby spowodowane przeziębieniem, jak najczęściej zażywaj czosnek profilaktycznie ale również jako lekarstwo. Czosnek to naturalny antybiotyk i środek przeciwwirusowy, wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać wirusy. 

Czosnkowe mleko na grypę

Potrzebujesz:

500 ml mleka

10 ząbków czosnku (oczyszczonych i zmiażdżonych)

2 lub 3 łyżeczki brązowego cukru (opcjonalnie miód)

250 ml wody

Przygotowanie:

Wlej wodę i mleko do garnka. Dodaj czosnek i gotuj na małym ogniu. Poczekaj, aż mieszanina zacznie wrzeć. Nie przerywaj mieszania, dopóki mieszanina nie wyparuje do połowy wcześniejszej objętości. Odstaw i posłodź cukrem bądź miodem. Tak przygotowany napój jest gotowy do spożycia.

Chrzan najlepszy na przeziębienia

Ma bardzo silne działanie antybiotyczne i wzmacniające. Chrzan może skutecznie eliminować infekcje organizmu i jest doskonałym uzupełnieniem leczenia przeziębień. W przypadku grypy hamuje namnażanie się bakterii i wirusów. Jak go używać? To proste!

Potrzebujesz:

  • 250 g chrzanu
  • 200 g wysokiej jakości miodu
  • Sok z 1 cytryny
  • 3 cm imbiru

Przygotowanie:

Chrzan i imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zalej szklanką przegotowanej, ale nie gorącej wody. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na pół godziny w temperaturze pokojowej. Pod koniec wymaganego czasu odcedź, ostrożnie odciśnij płyn przez czystą gazę i wymieszaj cały miód z odrobiną soku z cytryny.

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!