Doskonale nadaje się do ciast: Domowy krem rafaello – zajmuje tylko kilka minut, a smakuje niesamowicie.

Ten mały słodycz kusił każdego z nas przynajmniej raz. Ten krem i kawałek ciasta? A może łyżeczka kremu?
Rafaello jest chętnie wybierane ze względu na swój pyszny smak.

Krem Rafaello można zrobić samemu, ale o tym nie wie wiele osób. Można go zrobić w domu. Nie zawiera on konserwantów ani sztucznych składników, co jest jego wielką zaletą. Należy wybierać składniki wysokiej jakości, które zostały przetestowane i których skuteczność została potwierdzona.

Składniki:

  • Masło 200 g
  • Mleko skondensowane, niesłodzone 400g
  • Biała czekolada 200g
  • Wiórki kokosowe 70g

Sposób przygotowania:

Na małym ogniu rozpuść masło i czekoladę. Dobrze wymieszać. Wymieszaj z mlekiem skondensowanym, a następnie dodaj wiórki kokosowe. Dobrze połącz wszystkie składniki.

Umieść krem Rafaello w szklanym słoiku. Odstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Kremu można użyć natychmiast po przygotowaniu, jeśli chcesz upiec z nim ciasta lub ciasteczka.

Comments

Loading...