Te sałatki można jeść nawet po północy, a i tak się schudnie.

Potrzebne będą:

  • 170g Tuńczyka w Sosie Własnym
  • 3-4 większe liście sałaty
  • 2 pomidory
  • Kukurydza 240g
  • 100 g czarnych oliwek bez pestek
  • Sól i pieprz według upodobań

Sposób przygotowania:

Liście sałaty należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umieść tuńczyka w misce i odsącz z nadmiaru płynu. Dodaj do tuńczyka pokrojone pomidory. Następnie dodać porwaną sałatę, a potem kukurydzę i oliwki. Na koniec pokroić paski z oliwek i oliwki. Doprawić solą i pieprzem, dodając kilka kropel oliwy z oliwek. Dobrze wymieszać i natychmiast podawać. Na wierzchu podawać z chlebem razowym.

Sałatka z kurczakiem

Comments

Loading...