Zupa jarzynowa spalająca tłuszcz. Lepiej zrób podwójną porcję.

Oczyść i drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją w garnku z odrobiną oleju roślinnego. Zetrzyj marchewkę na grubej tarce i dodaj do cebuli, smażonej na różowo.

W czasie gdy cebula i marchewka się smażą, czerwoną i żółtą paprykę kroimy w paski, a kiedy marchewka zżółknie w garnku, dodajemy paprykę do garnka. Wszystko mieszamy i ponownie podsmażamy.


Kalafiora podzielić na różyczki. Seler pokroić w paski wraz z łodygą i dodać wszystko do garnka z pozostałymi warzywami. Napełnij go litrem wody, dodaj łyżeczkę soli, dobrze wymieszaj i pozwól mu się gotować pod pokrywką.


Pomidora pokroić i zetrzeć na tarce. To usunie skórę i nada jej gładką konsystencję. Do garnka z zupą wsyp starte pomidory, ponownie zamknij pokrywkę i jeszcze chwilę gotuj.

Comments

Loading...