Imbir ma wiele właściwości prozdrowotnych, co nie jest zaskoczeniem. W Grecji używa się go do leczenia chorób układu oddechowego. Marchew jest doskonałym warzywem dostarczającym witamin i łagodzącym stany zapalne.
Połączenie jej z innymi składnikami może pomóc nam w walce z kaszlem i innymi problemami z oddychaniem. Marchew ma wysoki poziom witaminy C. Zawiera także witaminy A i B oraz potas i wapń. Popularnym rozwiązaniem jest stosowanie soku imbirowo-marchewkowego w walce z problemami z oddychaniem, takimi jak astma, nagromadzenie śluzu w płucach, zapalenie oskrzeli czy zapalenie oskrzelików.
Do przygotowania 100 gramów imbiru i marchwi należy użyć sokowirówki. Sok można aromatyzować miodem, ale nie zaleca się dodawania wody. Można go spożywać dwa razy dziennie przez okres do 20 dni. Picie soku można wznowić po 7-dniowej przerwie. Może to pomóc w zmniejszeniu liczby ataków astmy.
Comments