Tak dobrej jeszcze nie jadłaś. Pyszna sałatka z buraczków – przepis od szefa kuchni pewnej restauracji.

Sałatka z buraczków – idealna jako dodatek do obiadu, kanapek czy wędlin.

Uniwersalny dodatek, który pojawia się pod różnym postaciami, w każdym domu. Z kapusty, z marchwi, ogórków czy z buraczków.

Dzisiaj zaproponujemy przepis na sałatkę z buraczków, gdy te pozostaną nam od gotowania barszczu w okresie świątecznym. W tym przypadku, w połączeniu z jajkami, orzechami i musztardą, idealnie pasuje jako dodatek do dań głównych czy wędlin.

Potrzebne składniki: 

  • 300g ugotowanych buraczków
  • 2 jajka
  • 80g żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 80g orzechów włoskich
  • 2 kiszone ogórki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Buraczki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, lub możesz też pokroić je w kostkę. Dodaj jajka i ogórki drobno pokrojone oraz posiekane orzechy.

Dodaj majonez, musztardę oraz sól i pieprz. Wymieszaj całość i odstaw by smaki się „przegryzły”. Sałatka będzie doskonałym dodatkiem do obiadu lub do mięs.

Smacznego!

Comments

Loading...