Wszystko sprowadza się do jednego składnika. Jest to jedyny składnik, któremu nie da się równać. Lepiej jest zrobić własną kiełbasę niż ją kupić.

Domowa kiełbasa jest zdecydowanie lepsza niż jakakolwiek kupiona w sklepie.

Dzięki temu łatwo się zorientować, co jest w środku. Ponadto domowa kiełbasa ma inny smak. Ten przepis świetnie nadaje się do przyrządzenia pikantnej wersji smacznego i aromatycznego mięsa.

Składniki:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 2 kg udek z kurczaka,
  • 350 ml bulionu
  • 75 g soli
  • 2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • 1 łyżeczka suszonego kopru
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 papryka
  • osłonki do kiełbasy.

Sposób przygotowania:

Comments

Loading...