Soczyste paluszki mięsne na imprezowy stół – chwilka roboty a jakie to pyszne. Przepis idealny.

Dopraw mięso przyprawami, solą i pieprzem. Następnie dodaj kilka łyżek majonezu (do smaku) i cebulę, dokładnie posiekaną w blenderze.

Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pokrój masło w paski, posiekaj koperek. Na folii spożywczej uformuj dość cienki placek z mięsa mielonego. Zanurz pasek masła w posiekanym koperku, połóż na środku mięsa. Następnie zwiń mięso w rulon. Zanurz w mące pszennej.

Następnie w ten sam sposób formuj kolejny kotlet, tyle że tym razem masło obtocz nie w koperku, ale w startym serze. Twórz mięsne paluszki naprzemiennie z różnym nadzieniem. Włóż kotlety do zamrażarki na 30 minut.

W międzyczasie przygotuj ciasto: połącz jajka z sokiem z cytryny, dodaj sól, kurkumę, paprykę, suszony czosnek, ćwierć szklanki wody. Dodaj mąkę (kukurydzianą i zwykłą), proszek do pieczenia lub sodę. Wymieszaj składniki do uzyskania jednorodnej masy.

Comments

Loading...