3 sprawdzone przepisy na nalewkę z orzecha włoskiego: Siła natury, z którą wirusy i bakterie nie mają szans!

Nalewka z orzecha włoskiego to tradycyjny napój leczniczy, niezastąpiony np. w przypadku niestrawności, biegunki czy bolesnych skurczów żołądka.

Pomaga organizmowi zwalczać wirusy, bakterie, grzyby i pasożyty. Zielona łupina orzecha włoskiego zawiera wiele leczniczych tanin i glikozydów, które nadają napojowi moc.

Przepis nr. 1

Potrzebujesz:

  • 1/2 litra wódki 40%
  • 1/2 litra przegotowanej wody
  • 30 małych zielonych orzechów włoskich
  • 3/4 szklanki brązowego cukru

Postępowanie:

Umyte i posiekane orzechy posyp cukrem. Odstaw na kilka dni, a gdy wypuszczą sok, zalej je alkoholem. Możesz dodać wanilię, skórkę cytryny, pomarańczę, goździki lub cynamon do smaku.

Odstaw na 40 dni w nasłonecznionym miejscu. Po tym czasie odcedź nalewkę i przelej do butelek z ciemnego szkła. Stosuj 1 – 4 łyżeczki dziennie rozcieńczone z wodą.

Pomaga na:

  • niestrawność, zatrucie, ból brzucha
  • zapalenie żołądka, biegunkę, zaparcia, wzdęcia
  • grypę żołądkowo-jelitowa, wirusy
  • pasożyty, infekcje bakteryjne i grzybicze
  • choroby tarczycy
  • miażdżyce, cukrzyce

Przepis nr. 2

Comments

Loading...