Dlaczego warto jeść 3 suszone śliwki dziennie: Ratunek dla kobiet po 40 roku życia

Śliwki – suszone lub świeże występują w różnych odmianach. Obecnie w miesiącach zimowych i wiosennych ciężko o kupno świeżych owoców, za to łatwo dostępne są suszone śliwki – mają one wiele zalet!

Suszone śliwki to wielkie dobrodziejstwo

Wysokiej jakości suszone owoce powinny być miękkie, giętkie, niezbyt suche. Przy odpowiednim suszeniu z jednego kilograma świeżych śliwek uzyskuje się około 250 gram suszonych owoców.

Śliwki doskonale sprawdzają się np. do przyrządzania domowych wyrobów cukierniczych (np. „Śliwki w czekoladzie”), deserów, sałatek, mięs, warzyw, dań na ciepło, jako nadzienie do ciast i kompotów.

Siła śliwek tkwi w tym, co reprezentują one dla naszego zdrowia. Szczególną uwagę na ich zalety zdrowotne powinny zwrócić kobiety przed menopauzą i w jej trakcie. 

Zalety suszonych śliwek

Comments

Loading...