Jakie zmiany zauważysz jedząc trzy jajka dziennie. Efekty zauważalne po tygodniu.

Według Amerykańskiego Koledżu Odżywiania (American College of Nutrition), a także Międzynarodowego Magazynu na temat Nadwagi (International Journal of Obesity), jedzenie jajek na śniadanie może zredukować skłonność do przejadania się w ciągu dnia.

Jajka zawierają przeciwutleniacze niezbędne do prawidłowej pracy narządu wzroku

Żółtka jajek zawierają duże ilości luteiny i zeaksantyny, które zmniejszają ryzyko wystąpienia katarakty i degeneracji siatkówki. Jajka są też bogate w witaminę A, której niedobory powodują ślepotę nocną.

Jajka zawierają duże ilości białek zwierzęcych

Białko jest niezbędne do utraty wagi, w procesie budowy mięśni, kontroli nadmiernego napięcia i zdrowia kości. Jedno jajko zawiera 6 gramów białka.

Niedawne badanie wykazało, że jajka redukują również ryzyko wystąpienia chorób serca.

Podziel się tą ważną informacją z rodziną i znajomymi.

Czytaj dalej

Comments

Loading...