Dieta bulionowa -Jem ją codziennie i chudnę. Dietetyczka zdradziła przepis. W ciągu tygodnia minus 2 kg

Myśląc o odchudzaniu wyobrażacie sobie rygorystyczne trzymanie się określonych suplementów, treningów i przeróżnej maści sałatek. Niektórzy do tej pory tkwią w przekonaniu, że dieta oparta na sałacie skutecznie przybliża do upragnionego celu.

Nic jednak bardziej mylnego. Sałata posiada zdecydowanie więcej kalorii niż rosół, który nie dość że niskokaloryczny to jeszcze działa zbawiennie na układ trawienny, syci i trawi bez najmniejszych problemów.

Jak często serwować bulion?

Co do zasady nie powinno się go serwować dzień po dniu. Myśląc o zadowalających efektach warto się skupić na dwóch dniach w tygodniu. Dzień tygodnia, w którym przyrządzimy sobie bulion wybieramy sami.

Dieta bulionowa a dbałość o skórę

Kto by pomyślał, że rosół kojarzony z tłuszczem może spełnić jakąkolwiek funkcję działającą na korzyść skóry? Spełnia ją jednak w 100%. Niezależnie od tego czy gotujemy bulion z indyka, kurczaka lub wołowiny musimy pamiętać o przyrządzaniu go na kościach.

Tak przyrządzona zupka wzbogaca nasz organizm o kolagen, który pokonuje zmarszczki od wewnątrz i wzmacnia słabe stawy. Dieta bulionowa nie tylko sprawia, że tracicie na wadze, ale i dba o Waszą skórę. Dzięki niej nie musicie się dłużej przejmować rozstępami.

Sposób przygotowania rosołu:

Comments

Loading...