Można też zjadać twaróg, ale tylko chudy około 3-4 razy w tygodniu (porcja nie większa 250 g). Do sałatek możemy dodawać też trochę oliwy z oliwek lub oleju. Dwa razy w tygodniu jedzcie same zupy przez cały dzień i pijcie wodę.
Nie ma w niej co prawda ziemniaków, ale danie i tak będzie bardzo pożywne. Dzięki zawartości składników spalających tłuszcz jak imbir i korzeń selera szybciej zrzucicie wagę. Poniższy przepis to także świetny sposób na poprawę odporności w okresie jesienno-zimowym.
Pokrój filet z kurczaka w kostkę i ugotuj go w osolonej wodzie. Następnie obierz warzywa i umyj je. Marchewkę zetrzyj na tarce, brokuły porozdzielaj na mniejsze kawałki, cebulę pokrój w półtalarki, a seler w kostkę.
Warzywa wrzuć do garnka z gotującym się kurczakiem i gotuj je przez około 10 minut. Kiedy seler będzie już miękki to dodaj olej roślinny.
Poczekaj następnie, aż zupa zagotuje się, dodaj zioła, przyprawy, imbir i wyłącz grzanie. Odczekaj jeszcze 10 minut.
Comments